Worldwideweb

Moet je alles zelf uitvinden?

Zeker niet vind ik.  Weten dat over de hele wereld, in verschillende culturen, onder diverse omstandigheden en met unieke ingrediënten wordt gewerkt met de melkzuurbacterie vind ik zo een rijk idee dat ik daar alleen maar gebruik van wil maken.  Nu lukt het me jammergenoeg niet om overal zelf te geraken om alles te proeven, ervaren, maken, ruiken.  Dus laat ik me inspireren door wat ik online, op social media en in boeken vind.  Een volledig recept volgen, is niet mijn grootste kwaliteit, ik verander dus telkens wel iets bvb door een lokaal product, iets dat weelderig in de tuin staat, seizoensgebonden producten of iets dat meer binnen mijn smaak valt.  De uitkomst is dan natuurlijk ook niet altijd navenant, dat proces vind ik reuze spannend en interessant.

Aangezien de boekenmarkt de laatste jaren overspoeld wordt door inspirerende edities, leg ik me aan beperking op van budget/aantal boeken.  Dit jaar is het grootste gedeelte al opgebruikt door volgende 3 boeken:

  • Pascal Baudar, The New wildcrafted cuisine
  • Holly Davis, Ferment
  • Hannah Crum&Alex LaGory, Kombucha

Een wildplukker, een eminense grise en 2 mega enthousiastelingen met ieder hun eigen expertise en focus.  Zo heb ik het graag, ieder van hen kan me gedurende enkele uren meevoeren op reis in hun keuken en omgeving.  Nadien volgt dat de vertering van wat ik gelezen heb en het omzetten naar eigen smaak&kunnen.  Geregeld neem ik me voor om 1 boek helemaal te doorgronden maar geregeld ‘roepen’ de andere boeken dan omdat ik plots in een situatie kom dat ik wildpluksels heb, een kombucha wil opfleuren of een andere combi van groenten in de mand heb liggen.  Het maakt de boel in ieder geval erg levendig en sprankelend, net als vele fermentaties waar ik mee bezig ben.

Ook online en via social media vind ik het zalig om te zien waar anderen mee bezig zijn, al moet ik me soms dan actie aanzetten want anders beweegt er niks in het fermenteerhuis.

Ik ben benieuwd wat jullie inspireert en waar jullie geregeld induiken, laat gerust iets weten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *